Engelli Gence Akülü Sandalye Hediye Edildi

 

Gerçekler Dünyası Araştırma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 16 yaşındaki bedensel engelli gence akülü sandalye hediye etti.

Kurulduğu günden bugüne özellikle yardıma muhtaç ve hasta çocuklara yönelik çalışmalar gerçekleştiren Gerçeklerin Dünyası Araştırma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, örnek bir çalışmaya daha imza attı. Kendilerine Mardin’den ulaşan 16 yaşındaki engelli Yakup Akboğa’nın sesine kulak veren dernek yönetimi, bağışlarla alınan akülü sandalyeyi Akboğa’ya ulaştırdı.

Konu ile ilgili bilgi veren Gerçeklerin Dünyası Araştırma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şenay Çalışır, Akboğa’nın babasının henüz 3 yaşındayken vefat ettiğini söyledi. Çalışır, “Yakup 16 yaşında ve bedensel engelli. Biz dernek olarak ona akülü sandalye getirip teslim ettik. Yakup annesiyle tek başına yaşıyor, Nusaybin’e bağlı Akarsu köyünde oturuyorlar. Her türlü yardıma ve desteğe ihtiyaçları var. Herhangi bir gelirleri tarlaları yok. Biz dernek olarak her zaman yardıma muhtaç ve mağdurların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. – DİYARBAKIR

Yorum yapın