Kelebek hastası Cumali’nin gol sevinci

 Diyarbakır Çermik İlçesi’nde doğuştan kelebek hastası olan Cumali Yaman (16), kuyu bir Beşiktaş taraftarı. Hastalığı nedeniyle evden dışarı çıkamayan küçük çocuk siyah- beyazlı takımın hiç bir maçını kaçırmıyor.

Fanatik Beşiktaş taraftarı kelebek hastası Cumali’nin en büyük hayali bir gün Beşiktaş maçında futbolcularla tanışma fırsatı bulup stadyumdan canlı maçı izlemekti. Bu kapsamda harekete geçen Kelebeklerin Rüyası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şenay Çalışır, derneğin sosyal medya hesaplarından Beşiktaş Kulübü’ne mesaj gönderdi.

Bunun üzerine harekete geçen Beşiktaş yönetimi küçük çocuğu, babası Cuma Yaman ve dernek başkanı Şenay Çalışır’ı maça davet etti.

Beşiktaşın golcü futbolcusu Cenk Tosun, hasta çocuğu tekerlikli sandalye yardımı ile seremoniye çıkardı. Cumali Yaman’ın tahmin ettiği gibi Beşiktaş-Konyaspor’u 2-0 yendi.

Beşiktaşlı futbolcular maç sonucu Cumali’ye imzalı forma hediye etti.

İstanbul’u gezme fırsatı bulan küçük çocuk memleketi Diyarbakır’a sevinçle döndü. Beşiktaş ailesi ve futbolcularına teşekkür eden Cumali Yaman: “Hayalimi gerçekleştirenlerden Allah razı olsun. Hayranlık duyduğum futbolcular beni binlerce taraftarın önüne çıkardı. Müthiç bir amosferdi. Çok heyecanlandım. Mutluluktan hastalığımı unuttum” dedi.

Beşiktaş yönetiminin çağrılarına kayıtsız kalmadığından ötürü şükranlarını suna baba Cuma Yaman; “Çocuğumun tedavisi yok. Ancak yüksek moral bu tür hastaları ayakta tutan en büyük etken. Oğlum gol sonrası eriyen elleriyle alkış tutunca çok duygulandım.”dedi. İşsiz olduğunu belirten Yaman; “Oğlumun hastalı ileri seviyede sürekli doktor tedavisi yapmamız gerekiyor. 16 Yıldır onunla ilgilendiğimden ötürü iş yapamadım. Ailemi geçindire bilmek adına yetkililerden iş talep ediyorum” diye konuşt

Yorum yapın